Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Zoete witte wijn

Zoete witte wijn

Een zoete witte wijn wordt vaak en onterecht, een dessertwijn genoemd. Zoete wijnen zijn bijvoorbeeld erg lekker bij kaas of paté. Vooral jonge mensen drinken graag een glas zoete witte wijn op een zomerse avond thuis of ergens op een gezellig terrasje. De smaak van zoete witte wijn is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de druif, de wijnstreek, het productieseizoen, het jaar waarin & de manier waarop de wijn geproduceerd is.

Droge, halfdroge of zoete witte wijn?

Er zijn vele typen witte wijn. Bij witte wijn worden de druiven geperst voor het begin van de gisting. Om zoveel mogelijk aroma's aan de schil te onttrekken, laat men druiven als sauvignon, sémillon, muscat en riesling vaak korte tijd inweken alvorens ze te persen. Bij laat geoogste druiven die zeer rijk zijn aan suiker kan het gebeuren dat de gisting stopt, voordat alle suikers zijn omgezet in alcohol. Het resultaat is dan een zoete wijn. Zoete wijn kan ook ontstaan omdat de gisting stopt vanwege een te lage temperatuur in de kelder. De smaak wordt vaak aangeduid met droog voor wijnen met weinig suiker, een halfdroge wijn heeft wel restsuiker en zoete wijnen bevatten veel restsuiker.

Hoeveel calorieën zitten er in een glas zoete wijn?

Ook al ben je aan de lijn, lekker even een glaasje wijn drinken 's avonds is toch wel erg gezellig. Maar ben je aan het afvallen dat is het wel belangrijk dat het bij één of twee glazen blijft, want alcohol is wel een dikmaker. Het is goed om te weten dat een glas zoete witte wijn (100 ml) 96 kcal bevat.

Wilt u een witte zoete wijn cadeau geven? 

Bij De Slijterij aan Huis vindt u een klein assortiment met heerlijke zoete witte wijnen. Maak een keuze en bestel eenvoudig online uw zoete witte wijncadeau. Wij verpakken uw wijncadeau in een fraai één-, twee- of viervakshouten kistje en bezorgen het door heel Nederland.

Een wijn kado met een persoonlijke touch

Als u uw wijn kado een persoonlijke touch wilt geven, stuur dan een GRATIS kaartje mee met daarop een groet of felicitatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verjaardag, een jubileum of een bedankje voor hulp bij een verhuizing. Geef online uw tekst door en wij voegen een leuk kaartje met uw tekst toe aan uw zoete witte wijn kado. Een kaartje geeft uw wijn kado een persoonlijke touch!

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven