Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeZinfandel

Zinfandel

Zinfandel

De zinfandel is zonder twijfel de belangrijkste blauwe druif van Californië en is daarnaast ook te vinden in Australië, Zuid-Afrika en Italië. De oorsprong van de Zinfandel ligt in Kroatië en niet in Italië (waar de druif Primitivo heet) zoals altijd gedacht werd. Er worden witte, rode en roséwijnen van gemaakt, die variëren van jong & fruitig tot sterk & rijp. Ook wordt de druif vaak gebruikt als blend.

Geur en smaak zinfandel

De smaak en geur van de Zinfandel is zeer uiteenlopend. De wijnen karakteriseren zich door een aroma van bosvruchten, aardbeien en kersen. Daarnaast heeft de zinfandel ook een kruidig karakter, waarbij zwarte peper overheerst.

Wijnstok zinfandel

Het schijnt dat de Zinfandel een enigszins lastige druif is om mee te werken. De wijnstok wordt niet opgebonden, maar groeit meestal als bush vine. De bes is groot en sappig, terwijl de schil vrij dun is. Het is een druif die vrij onregelmatig rijpt.

Klimaat en bodem

Zinfandel heeft een voorkeur voor een warm klimaat, het is echter wel belangrijk dat hij 's nachts voldoende afkoeling krijgt. Hij houdt van goed gedraineerde mergelbodems, wanneer de bodem te vochtig is, zal er vrij snel rotting optreden. Verder is deze druif goed resistent tegen allerlei ziektes.

Naar boven