Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Trovati - Chardonnay 2015

Trovati - Chardonnay

Witte wijnTrovati - Chardonnay 2015

Deze Trovati - Chardonnay komt uit Sicilië. In deze zuidelijke 'teen' van Italië is het goed warm en daarom komen er ook lekkere volle wijnen uit deze streek. Voor de wijnen van Trovati zijn de wijnmakers van MezzaCorona uit het noorden ingevlogen om te helpen bij de oogst en de vinificatie.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
Prijs per doos van 6 flessen€ 39,00incl. BTW( € 6,50 per fles )

Deze Trovati - Chardonnay komt uit Sicilië. In deze zuidelijke ‘teen’ van Italië is het goed warm en daarom komen er ook lekkere volle wijnen uit deze streek. Voor de wijnen van Trovati zijn de wijnmakers van MezzaCorona uit het noorden ingevlogen om te helpen bij de oogst en de vinificatie.

Categorie

Witte wijn

 

Herkomst

Italië - Sicilië -

 

Druivensoort

Chardonnay

 

Vinificatie

De rijping van de Chardonnay druiven is later dan andere druivensoorten in Sicilië, pas in het einde van augustus is de druif rijp genoeg om te kunnen oogsten. Na de oogst zal de vinificatie van de most in gedeeltelijk contact komen met zuurstof. Er zal een natuurlijke gisting plaats vinden gedurende 13 dagen in gecontroleerde stalen tanken van 16°C . Na de deze gisting wordt de most opgedeeld, 15% zal nog een gisting krijgen in Frans eiken vaten.

 

Karakter

De kleur van de wijn kan vergeleken worden met hooi en wat gouden glinsteringen. De aroma is intens en blijft goed in de neus hangen. Geuren van perziken, nectarines en ananas kunnen worden herkend. De wijn is goed in balans door de plezierige structuur en zuurgraad.

 

Serveren

Deze wijn kan het best gekoeld gedronken worden tussen de 8 en 10°C. Serveren kan met zeevruchten, pasta gerechten en wit vlees.

 

Houdbaar

Nu op dronk.

 

Extra informatie

Trovati komt uit Sicilië, een gebied wat bekend staat om zijn zonnige dagen, de zee en zijn vruchtbare vulkanische grond. Dit klimaat zorgt voor wijnen met karakter; volle, krachtige smaak in combinatie met elegantie door de zeelucht die nergens anders gevonden kunnen worden.

 
 
 
Naar boven