Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

La Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain'

La Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain'

Witte wijnLa Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain'

Klassieke Chablis van onberispelijke kwaliteit, rijke smaak en goede balans. Lange, verfijnde afdronk.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
Prijs per doos van 6 flessen€ 159,00incl. BTW( € 26,50 per fles )

La Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain' 2016 is een klassieke Chablis met een rijke smaak en goede balans tussen mineraliteit en rijpheid. La Chablisienne is niet alleen een van Frankrijks allerbeste coöperaties, het is ook hét visitekaartje voor de wijnen uit Chablis en omgeving.

Categorie

Witte wijn

 

Herkomst

Frankrijk - Bourgogne, Chablis

 

Druivensoort

100 % Chardonnay

 

Vinificatie

Vinificatie en opvoeding van de afzonderlijke wijnen gebeuren op maat, bijvoorbeeld waar het het gebruik van eikenhouten vaten betreft. Een en ander resulteert in klassieke Chablis met optimale expressie van terroirinvloeden.

 

Karakter

Heldere gele kleur met groene zweem. Fijne neus met mineraliteit, geel fruit en een lichte vanille toon. Rijke smaak, goede balans tussen mineraliteit en rijpheid. Veel wit fruit, bloemen en een beetje vanille. Lange, verfijnde afdronk.

 

Serveren

Gekoeld op ongeveer 10-12 graden, bij vis, schaaldieren en diverse hors d'oeuvres. Tevens zeer geschikt als aperitief.

 

Houdbaar

Nu op dronk.

 

Extra informatie

Hoewel La Chablisienne vandaag de dag een van de meest succesvolle en toonaangevende bedrijven in heel Frankrijk is, werd het bedrijf uit pure armoede geboren, toen in 1923 een groep van 180 kleine boeren zich aaneensloot tot een coöperatie. In 1947 kwam een fusie met een andere coöperatie in Chablis tot stand. Vandaag de dag telt La Chablisienne 300 leden met 1130 hectare wijngaarden. Parels in de kroon zijn de zes Grands Crus, met daarnaast ook nog eens ruim 30 Premiers Crus.

 

 

 
 
Naar boven