Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Bernardus - Chardonnay 2016

Bernardus - Chardonnay 2016

Witte wijnBernardus - Chardonnay 2016

Bernardus Chardonnay is een zeer volle en rijke kwaliteitswijn uit Amerika. De Nederlander Ben Pon is eigenaar van dit wijngoed.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
Prijs per doos van 6 flessen€ 142,50incl. BTW( € 23,75 per fles )

Sinds 1989 is Ben Pon de eigenaar van de wijngaarden in Carmel in Calefornie. Deze Chardonnay mag gerust het zelfde niveau genoemd worden als de mooie wijnen uit de Bourgogne.

De wijngaarden van Bernardus Winery in Carmel Valley zijn perfect gelegen. De stokken staan op hellingen die met elkaar een amfitheater vormen, een “Superbowl” zoals men dat in Amerika noemt. De bergen beschermen de wijnstokken tegen te grote invloeden vanuit zee. De koele wind en de mist zorgen voor een langzame rijping van de druiven, hierdoor hebben de druiven een prachtige structuur en zuurgraad.

De Nederlandse eigenaar Ben Pon had een passie voor racewagens en kleiduifschieten, waarbij hij bij laatstgenoemde zelfs mee deed aan de Olympische Spelen van 1972. Nu is het zijn droom om wijnen te maken die gelijk staat aan het beste wat uit Bordeaux komt. Ben Pon ziet hierbij zijn wijn als een kunst. Indianen geloofden dat alle dingen in de natuur heilig waren en onderling met elkaar in verbinding stonden. Dit respect voor evenwicht van de natuur vind je terug in de wijngaarden van de Bernardus Winery. En dat proef je!

 
 
Naar boven