Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeWijn Kado'sIl Palazzi - Brunello di Montalcino

Il Palazzi - Brunello di Montalcino

1 vaks wijnpakketIl Palazzi - Brunello di Montalcino

Midden in het 'hartje van Toscane' ligt het dorpje Montalcino. Hier komen de mooiste wijnen van het hele gebied vandaan. Brunello di Montalcino zal bij elke liefhebber zijn hart sneller doen kloppen. De druif heet in dit gebied Brunello, maar kennen we elders in Toscane als de bekende: Sangiovese.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 41,95incl. BTW

Over de Brunello

Het landgoed “Il Palazzi” (de paleizen) omvat 600 hectare, en daarvan is 125 hectare beplant met druivenstokken. De nieuwe kelder is drie jaar geleden op de top van de heuvel gebouwd en biedt een schitterend uitzicht over de vallei.

Bij Il Palazzi wordt vooral het meeste werk verricht in de wijngaard: alleen dáár kun je eche grote wijnen maken. De kelder helpt slechts bij het transformeren van druif naar wijn – maar die is wel ingericht met de meest moderne apparatuur, om die transformering zo mooi mogelijk te maken.

De wijngaarden zijn verdeeld over 80% Sangiovese, en 20% Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Meer dan de helft van de wijngaarden wordt gebruikt voor de productie van Brunello di Montalcino.

 
 
Naar boven