Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeWijn Kado'sChozas Carrascal - Las Ocho

Chozas Carrascal - Las Ocho

1 vaks wijn kadoChozas Carrascal - Las Ocho

Een echte krachtpatser uit Spanje. Deze heerlijke, volle, stevige wijn van Chozas Carrascal is gemaakt van maar liefst 8 verschillende druiven. Vandaar de naam: Las Ocho. Een schitterend rode wijn verpakt in een mooi kistje.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 29,95€ 27,50incl. BTW
Dit product is helaas niet op voorraad

Chozas Carrascal

Chozas Carrascal in San Antonio de Requena is aan het begin van de jaren negentig opgezet door Julián López. Het wijngoed heeft 40 hectare wijngaarden binnen Utiel-Requena, een gebied in het achterland van Valencia. Bijna onvermijdelijk is een deel daarvan beplant met de lokale bobal, de Doornroosjedruif van Valencia.

Utiel-Requena

Lange tijd is die afgedaan als lomp, maar sinds een tijdje herontdekt als potentiële leverancier van kwaliteitswijnen. (Zie voor informatie over Utiel-Requena en bobal het artikel in Perswijn 2011/6). Daarnaast staan ook diverse ‘internationale’ rassen aangeplant, waaronder cabernet franc. Van deze druif wordt de prestigewijn El Cabernet f gemaakt. Paradoxaal voldeed die niet aan de voorschriften voor de DO Utiel-Requena, maar mag hij nu voortaan wel als Vino de Pago verkocht worden.

Las Ocho

Las Ocho van Chozas Carrascal is één van de top wijnen die ze daar maken. Gemaakt van 8 verschillende druiven die allemaal apart zijn gevinificeerd . Vervolgens gaat de wijn voor 14 maanden op Frans eiken vaten en daarna nog een jaar rijping op de fles. Dit geeft een fantastische volle, krachtige, zware en ronde wijn. Echt een feest om te drinken.

 
 
Naar boven