Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeWijn Kado'sPomerol - Château La Rose Montviel

Pomerol - Château La Rose Montviel

1 vaks wijn kadoPomerol - Château La Rose Montviel

In dit mooie luxe wijnkistje leggen wij één van de beste wijnen uit Pomerol. Het gerenommeerde Château La Rose Montviel is de buurman van het beroemdste wijnkasteel ter wereld: Château Petrus. Deze unieke tweede wijn van het wijngoed is zeer verfijnd van smaak en een uitstekend geschenk wanneer u echt indruk wilt maken.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 54,95incl. BTW

Pomerol

Het zeer exclusieve wijngebiedje Pomerol vinden we in het oosten van Bordeaux. Hier voelt de Merlot zich beter thuis dan waar dan ook in de wereld. De wijnen die een goede wijnmaker kan maken van de druiven uit Pomerol ontstijgen bijna elke andere wijn op aarde.

Château La Rose Montviel

Deze wijn is de "tweede wijn" van Château Montviel. Dat is zeker geen mindere kwaliteit, maar wel gemaakt van de jongere stokken van het bedrijf. De echte diepgang van de eerste wijn heeft deze wijn nog niet, maar de jeugdige kwaliteit staat daar tegenover. De wijn is gemaakt van vooral Merlot, aangevuld met Cabernet Franc. De kleur van de wijn is zeer donker en intens. De neus heeft een bijzonder aromatisch karakter en geurt vooral naar rijp, zwart fruit maar je ruikt daarnaast ook drop en zoethout. De smaak is zwoel en er is een mooie balans tussen het rijpe fruit en de subtiele zuren. Elegantie naast kracht.

Smaak van de wijn

Robijnrood, in de neus zwarte bes, vijgen cacao en koffie. In de mond een zachte aanzet en krachtig met veel maar mooi rijpe tannines en voldoende, zachte, zuren. Zeer lange afdronk.

 
 
Naar boven