Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeWijn Kado'sMontes - Alpha Carmenère

Montes - Alpha Carmenère

2 vaks wijn kadoMontes - Alpha Carmenère

2 Flessen van deze prachtige wijn! De Montes Alpha Carmenère is vol, zacht, rond en krachtig. Alles wat een top wijn moet hebben. De wijnen worden mooi verpakt in een houten kist

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 59,95€ 49,95incl. BTW

Montes

Vina Montes is één van de meest toonaangevende wijnhuizen uit Chili. In 1988 werd Vina Montes opgericht door vier partners, die vanaf het begin de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt!

Alpha Carmenère

Montes Alpha Carmenère is een prachtige wijn afkomstig van het Chileense topwijnhuis Viña Montes. De druiven van het voor Chili kenmerkende druivenras Carmenére komen uit één van hun topwijngaarden Marchigue van het Arcangel Estate in het westelijk deel van Colchagua Valley. Er heerst daar een relatief koel klimaat door zijn ligging op 18 kilometer van de Stille Oceaan, met gevolg dat men in de Marchigue Vineyard een perfecte kwaliteit druiven kan oogsten, die behoren tot het allerbeste wat Chili voortbrengt. 

De handgeplukte Montes Alpha Carmenère druiven worden traditioneel gevinifieerd. Na fermentatie volgt 12 maanden rijping op gebruikt en nieuw Franse eiken. De Carmenère wijn wordt 10% aangevuld met Cabernet Sauvignon. Montes Alpha Carmenère heeft een diepe en levendige robijnrode kleur. De elegante wijn heeft aroma’s van peper en rode bessen, chocolade en een beetje vanille en pruimen, wat zeer kenmerkend is voor de Carmenère druif. De smaak van de wijn is verfijnd zacht en rond met aangename kruidigheid en tannine en mooie versmolten aroma’s van eikenhout. Montes Alpha Carmenère is een mooie begeleider bij lichte wildgerechten, gegrild vlees, lamsvlees en belegen romige kazen. 

 
 
Naar boven