Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeWijn Kado'sFalasco - Amarone

kist met 2 flessen amarone

2 vaks wijnpakketFalasco - Amarone

Dit is een top kistje met één van de allerbeste Italiaanse rode wijnen: Amarone. Deze wijn komt uit het wijngebiedje Veneto, vlakbij het Garda meer en wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Hierdoor is de Amarone extreem vol en rijk van smaak. Een fantastisch kado voor de liefhebber van Italiaanse wijnen.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 74,50incl. BTW

Kenmerken van Amarone

Dieprode kleur. De geur is overweldigend met invloeden van bosfruit en cacao. De smaak pakt zich langzaam uit in uw mond, waarbij vooral de balans tussen kracht en elegantie opvalt

Na de oogst worden de druiven gedroogd in een speciale ruimte. De verhouding suiker in de druif zal toenemen en na de gisting ook het alcoholpercentage.De gisting vindt plaats tussen januari en februari en gedurende een periode van 25-30 dagen is schilcontact toegestaan.

Hierna volgt de malolactische gisting en vervolgens wordt de wijn 3 jaar in grote houten vaten en smalle (Frans eiken) barriques opgevoed. Voordat de wijn op de markt verschijnt ondergaat de wijn tenslotte nog een rijping op fles van acht maanden.

 
 
Naar boven