Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeCava

Verfijn uw selectie

Spaanse Cava wijnen? Cava online kopen

Cava is een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuid-westen van Barcelona in Catalonië (Spanje). Ook in Arragon en de Rioja wordt Cava gemaakt.

Wijnen met de kwaliteitsaanduiding ”Cava” bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: Xarello, Macabeo en Parellada, volgens de methode van de tweede gisting van minstens negen maanden op de fles. Deze methode is te vergelijken met de méthode champenoise. Om die reden wordt Cava wel eens "Spaanse Champagne" genoemd, maar dit is wijnkundig gezien fout, aangezien enkel schuimwijn afkomstig uit de Champagnestreek de naam Champgne mag dragen. Een echte Cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen.

Freixenet Cava is een Spaanse mousserende wijn. Freixenet is gevestigd in Sant Sadurní d'Anoia in Catalonië. Freixenet is één van de grootste cava-producenten, met wereldwijd vestigingen. Freixenet cava's worden hoofdzakelijk gemaakt uit Macabeo, Parellada, Xarel-lo- en ook Chardonnay-druiven.

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven