Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeSaint-Emilion ( Bordeaux )

Actie

Saint-Emilion ( Bordeaux ) wijn

Gelegen op zo’n dertig kilometer ten noorden van Bordeaux, is Saint-Emilion het oudste wijngebied van de streek. Hier komen de meest volle wijnen van het Bordeaux gebied vandaan. Het zijn gulle wijnen, sterk van kleur, die hun rijpheid sneller bereiken dan de andere rode Bordeaux wijnen. De Saint-Emilion wijnen nemen een onderscheidende plaats in tussen de grote wijnen van de Médoc.

De gemeente is wereldberoemd door zijn wijnen. Het is een zuiver rode wijngebied en een van de beste van de gehele regio. Het wijngebied beslaat een oppervlakte van 5500 ha. In dit deel van de Bordelais wordt al sinds de 3de eeuw wijnbouw bedreven. Daardoor heeft het waarschijnlijk de langste traditie van het hele wijnbouwgebied.

Saint-Émilion was niet opgenomen in de grote wijnclassificatie van 1855. Pas in 1955 kreeg de gemeente een eigen ranglijst. Het intitatief hiertoe werd genomen door de lokale wijnboeren. Opdat de lijst niet rigide zou zijn, en men van in het begin wou vermijden dat de classificatie verouderd zou worden, werd besloten de lijst alle 10 jaar te herbekijken. De tien jaar wordt niet echt gerespecteerd, maar er waren herzieningen in 1959, 1969 en 1986, 1996. De laatste herziening vond plaats in 2006.

Naar boven