Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Roemeense wijn

Geschiedenis Roemeense wijn

Het begin van de Roemeense wijnbouw gaat op zijn minst 4,000 jaar terug. Volgens de legende is Dionysos, de god van de wijn, geboren in Thracië, wat tegenwoordig het grondgebied van Roemenië is. Roemenië of ook wel Dacia genoemd door de Romeinen, had al een gevestigde wijncultuur. Op de munten die uitgegeven zijn door de Romeinen nadat ze Dacia (AD 106) hebben overwonnen staat een vrouw met twee kinderen die druiven krijgen. De druiven zijn het symbool van de belangrijkste rijkdom uit de regio.

In het noorden van de ideale wijnbouwbreedtegraad (tussen 30 en 50 graden Noorderbreedte) bevindt zich de Roemeense wijnbouw. Mede daarom wordt de Roemeense wijnbouw meestal gedaan op de heuvels, op goed gedraineerde hellingen met de meeste uren aan zon, of in valleien die goed zijn beschermd tegen de koude winters en late vorst in het voorjaar.

Roemeense wijn? Bestel wijn uit Roemenië

Roemenië is als wijnland relatief onbekend bij de Nederlandse consument. Echter heeft Roemenië een eeuwenoude wijntraditie die 4.000 jaar terug gaat en inmiddels produceren ze hoogwaardige kwalitatieve wijnen die prijzen winnen bij internationale wedstrijden.

Er zijn een aantal inheemse druivenrassen maar ze werken er ook met internationale druiven waaronder de Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Noir, Merlot en Cabernet Sauvignon

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven