Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Boutinot - Côtes du Rhône Villages

Boutinot - Côtes du Rhône Villages

Rode wijnBoutinot - Côtes du Rhône Villages

Een voortreffelijke Côtes du Rhône Village! Boutinot staat bekend om zijn geweldige Rhône wijnen en bewijst dat keer op keer. Een elegante maar toch mooi kruidige wijn die heerlijk mond vullend is.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
Prijs per doos van 6 flessen€ 65,70incl. BTW( € 10,95 per fles )

Boutinot

Paul Boutinot heeft zich aangesloten bij het illustere gezelschap van de “Rhône Riders”. Met Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) aan zijn zijde bestormen zij de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar – perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen.

De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.

Smaak

Elegante bessenfruit aroma’s met een hint van kruiden en pittige rood fruit, zachte tannines en romig.

 

 
 
Naar boven