Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsWijnpretpark Den Bosch

Actie

Wijnpretpark Den Bosch

02-03-2016

Wijnpretpark Den Bosch

Er zijn plannen in de maak om van het sinds kort leegstaande V&D gebouw in Hoog Catharijne het eerste ‘wijnattractiepark’ ter wereld te maken. Dat laat Roy van Delft, Managing Director van Captain Tasting aan DUIC weten.

Het plan zit nog in een beginfase. Op de vraag hoe serieus de plannen zijn is Van Delft duidelijk: heel serieus. “De eerste potentiële investeerders hebben al positief gereageerd en we willen nu gaan kijken of er draagvlak is voor een dergelijk idee.”

Van Delft heeft een wijnattractiepark in zijn hoofd dat, als alles meezit, over anderhalf jaar de deuren moet openen. In het attractiepark of wijnwarenhuis moeten meer dan 2000 verschillende soorten wijnen komen en een indoor foodfestival waar diverse kleine kraampjes komen waar 40 aanbieders, importeurs en handelaren hun producten kunnen verkopen in een eigen kraam.

“Juist door de toegenomen belangstelling voor wijn in Nederland en toegenomen verkoop zie je dat er grote vraag is naar gespecialiseerde verkooppunten van wijn en bijpassende culinaire hoogstandjes,” vertelt Van Delft. “En wat is er nu mooier om veel smaken onder één dak te brengen en tevens de klant de ruimte te bieden om te proeven van deze wijnen?”

Voor zover Van Delft weet wordt het wijnattractiepark het eerste dergelijk concept ter wereld. “Zoals kermissen ooit zijn uitgegroeid tot pretparken, denk ik dat foodfestivals kunnen uitgroeien tot iets als dit.”

Captain Tasting

Van Delft is met zijn bedrijf Captain Tasting 2,5 jaar actief in het organiseren van speciale wijnroutes langs restaurants in 40 verschillende Nederlandse steden. “Door al onze opgedane contacten samen te brengen denken wij dit grote plan te kunnen bewerkstelligen.”

Naar boven