Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsWijnoogst in Bourgogne in nog geen half uur ver...

Actie

Wijnoogst in Bourgogne in nog geen half uur vernietigd

29-07-2013

Wijnoogst in Bourgogne in nog geen half uur vernietigd

Een flink aantal wijnboeren in de Bourgogne, met grote namen als Pommard, Volnay en Meursault, heeft in de afgelopen week hun wijnoogst door grote hagelstenen vernietigd zien worden. Twee stormen botsten plotseling boven de Bourgogne op elkaar en veranderde de wijngaard in een slagveld. De wijnvelden stonden meteen blank en druiventrossen vielen bij bosjes in het water.

Financiële hulp wijnboeren

Dergelijk natuurgeweld komt in dit gebied maar weinig voor, maar dit is dankzij de klimaatverandering aan het veranderen. Minister van Landbouw Stéphane Le Foll wil de boeren financieel tegemoetkomen en hield een pleidooi bij banken om zich soepel tegenover de getroffen boeren op te stellen.

Buitenlandse collega's kunnen nu van hun tegenslag gaan profiteren

De boeren vrezen dat dit effect zal hebben op hun export, die voor de Bourgogne erg belangrijk is. Deze stond al onder druk, omdat vorig jaar de productie ook een mager jaar was. Dit gaat ons marktaandeel kosten', aldus een wijnboer in Volnay.

De prijs van Bourgogne-wijnen

Wat dit betekent voor de prijs van wijn uit de Bourgogne en wat de consument hiervan merkt, is nog niet duidelijk. De prijs van de Bourgogne-wijnen wordt niet alleen bepaald door de kwantiteit, maar ook door de kwaliteit van de druiven die nog wel kunnen worden geoogst.

Bron: De Volkskrant

Naar boven