Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsWijn Trends volgens het OIV

Actie

Wijn Trends volgens het OIV

22-05-2014

Wijn Trends volgens het OIV

Engeland viert record oogst 2013. Engelse wijnhuizen hebben net onder 4,5 miljoen flessen wijn in 2013 geproduceerd, het hoogste volume ooit. Hiermee breken zij het vorige record van 4 miljoen flessen in 2010, volgens de cijfers van de English Wine Producers.

In de afgelopen zeven jaar is het areaal in Engeland verdubbeld, met 500 hectare aangeplant in de laatste twee jaar alleen al, met Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier goed voor ongeveer 45% van de recente aanplant, gevolgd door Bacchus. Van alle wijnen die in Engeland geproduceerd werd, was ongeveer tweederde mousserende wijn.

VS wordt grootste wijnmarkt

De VS heeft Frankrijk ingehaald om 's werelds grootste wijnmarkt te zijn zo blijkt uit de cijfers van de International Vine and Wine Organisation (OIV). Per hoofd van de bevolking ligt Frankrijk nog ver voor op de verenigde Staten, een Fransman drinkt nog altijd zes keer zo veel wijn per persoon als een Amerikaan.

De Chinese consumptie daalde met 3,8% in 2013 tot 16.8 hectoliter volgens het OIV rapport waarin staat dat de snelle groei van de afgelopen jaren tot een abrupt einde lijkt te zijn gekomen. Omgekeerde tendens is te zien in Argentinië, Chili en Brazilië, Zuid-Afrika en Roemenië, die allen een stijging van de wijnconsumptie laten zien in vergelijking met 2012.

Bron: The Drinks Business

Naar boven