Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsWijn maakt niet dikker

Actie

Wijn maakt niet dikker

28-01-2014

Wijn maakt niet dikker

Regelmatig wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van wijn op de gezondheid. Zo blijkt uit een onderzoek dat de resveratrol, een stof die in rode wijn voorkomt veroudering en vetophoping tegengaat. Deze stof komt behalve in rode wijn ook voor in druiven, pinda’s en bessen.

Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in Journal of Nutritional Biochemistry. Voor dit onderzoek werden twee groepen muizen gebruikt. De ene groep kreeg een dieet dat verrijkt werd met resveratrol, de andere groep kreeg een vetrijk dieet zonder resveratrol. De groep muizen met het dieet zonder resveratrol toonden na 10 weken 60 procent meer vetophoping en sterk verminderde T-cellen dan de muizen in de tweede groep met resveratrol. Zij hadden minder vet opgehoopt en minder last van een verminderde t-celproductie.

Christopher Jolly, hoofdonderzoeker en universitair hoofddocent ​​Department of Nutritional Sciences aan de Universiteit van Texas in Austin, zei in een publicatie. “Even if you have a very unhealthy diet, there are things you can consume simultaneously that can help protect you from some of the ill effects of an unbalanced diet. Resveratrol is one of those things.”

Bron: wijnbloggers.nl

Naar boven