Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Wijn kan depressie verminderen

Aanbieding van de maand

Wijn kan depressie verminderen

01-02-2014

Wijn kan depressie verminderen

Uit een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift BMC Medicine, naar voeding en risico's op hart- en vaatziekten blijkt dat het drinken van wijn het risico op depressie kan verminderen. Spaanse onderzoekers volgden een groep mannen (2.683) en vrouwen (2.822 ) over een periode van 7 jaar.

De deelnemers vulden jaarlijks een vragenlijst in met vragen over hun eten en alcoholgebruik. Aan de hand van de antwoorden werd hun geestelijke gezondheid en levensstijl gedurende deze 7 jaar geanalyseerd. Uit het resultaat bleek dat de mensen die dagelijks een glaasje wijn dronken, minder kans hadden op een depressie. Het ging hierbij wel om een kleine hoeveelheid wijn, zo’n 5 tot 15 gram per dag. Bij degene die meer dan 7 glazen wijn per dag dronken nam de kans op een depressie juist toe.

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat matige alcoholconsumptie kan beschermen tegen hart- en vaatziekten. Volgens de onderzoekers is het waarschijnlijk dat de oorzaak van deze bescherming ook de reden is waarom matig alcoholgebruik de kans op het krijgen van een depressie kan verminderen. Het gaat hier voornamelijk om de alcohol die in wijn zit. De onderzoekers waarschuwen echter ook voor het gebruik van alcohol. Overmatig alcoholgebruik is niet goed voor de mens, m.a.w. 'Geniet, maar drink met mate….'

Bron: wijnblogger.nl

Naar boven