Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsWijn is goed als bescherming tegen zonnebrand

Actie

Wijn is goed als bescherming tegen zonnebrand

02-08-2011

Wijn is goed als bescherming tegen zonnebrand

Naast een middel tegen veroudering, blijkt wijn ook zonverbranding tegen te gaan. Druiven, het hoofdbestanddeel van wijn, bevatten een stof die de beschadiging van huidcellen vertraagt. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

Onderzoekers van de Universiteit van Barcelona en het Spaanse nationale onderzoeksbureau hebben de chemische reactie van de huid bestudeerd na blootstelling aan ultraviolette (UV) straling van de zon.

Cosmetica

Deze straling is de grootste natuurlijke oorzaak van huidklachten, voortijdig veroudering, zonnebrand en in het ergste geval huidkanker. De onderzoekers kwamen erachter dat de zogenoemde flavonoïden in druiven de chemische huidreactie tegengaan en daardoor de huid beschermt tegen UV-straling. Cosmetica-bedrijven hebben al interesse getoond in de nieuwe bevindingen en hopen de informatie in de toekomst te gebruiken voor de productie van nieuwe crèmes of pillen.

Meditterane dieet

Volgens onderzoeksleider Marta Cascante bewijst het onderzoek dat druiven beschermend werken tegen zonnebrand en zelfs huidkanker. Het beeld van gezonde gebruinde bewoners van mediterrane landen wordt ondersteund door dit onderzoek. Eerdere studies pleitten al voor een mediterrane levensstijl. Zo zijn tomaten, olijfolie en rode wijn in het verleden gekoppeld aan een verkleind risico op kanker.

Bron: Elsevier

Naar boven