Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsWhiskyproeverij

Actie

Whiskyproeverij

09-03-2018

Whiskyproeverij

Op donderdagavond 19 april a.s. organiseren wij een echte Whiskyproeverij. De avond zal plaatsvinden in onze winkel in Huizen aan de Havenstraat 30. Wij werken op deze avond op inschrijving. Aanmelden is dus verplicht.

Kosten

Wij vragen een bijdrage voor de Whiskyproeverij van € 25,-. Voor dit bedrag zullen wij de mooiste Whisky's uit de hele wereld laten proeven en natuurlijk zullen wij ook alles vertellen over de verschillen in smaken en stijlen.

Inschrijven kan hier

Is het nu Whisky of Whiskey?

Het zal je al wel eens zijn opgevallen dat er verschillende manieren zijn om Whisky te schrijven. Soms zie je er nog een ‘e’ bijgeplaatst op het einde vlak voor de ‘y’.

Whiskykunde

Gelukkig is het geen ‘hogere Whiskykunde’: Komt de drank uit Ierland, dan schrijven ze Whisky met –ey. Komt het ‘distillaat van gegist graanbeslag’ uit Schotland, dan laten we de ‘e’ weg.

Schots of Iers

Het ontstaan van deze verschillende spelling komt van de Ieren die het onderscheid in whisky’s beter wilden laten zien. Om hun kwalitatief hoogwaardige whiskey te onderscheiden van het (volgens hen) Schotse slechte aftreksel, voegden ze de –e in het woord whiskey toe. Daarom wordt whiskey altijd met –ey op het einde gespeld als het gaat over Ierse whiskey.

Naar boven