Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Verfrissende zomerdrankjes op basis van wijn

Aanbieding van de maand

Verfrissende zomerdrankjes op basis van wijn

15-07-2018

Verfrissende zomerdrankjes op basis van wijn

Ben jij niet zo'n grote fan van cocktails? Probeer dan eens een cocktail op basis van wijn! Deze cocktails zijn namelijk minder sterk, blijven door de zuren in de wijn lekker fris van smaak en zorgen ervoor dat je niet na een glas vol zit door alle zoetigheid. Wij delen graag onze zomerse favorieten met je!

Rojito, de klassieker met een twist

Klinkt als... Mojito! Maar in deze frisse mix vervangen we de rum, die de mojito een mojito maakt, door rosé. Dit maakt deze cocktail een low-alcohol cocktail die de hele dag door kan worden gedronken! Leg op de bodem van een hoog glaas 10 muntblaadjes en twee partjes limoen en stamp dit aan met een muddler. Voeg twee partjes en 2 eetlepels suiker toe en stamp wederom het limoensap eruit. Vul het glas met ijs, schenk de rosé over het ijs totdat het glas bijna vol is. Voeg als laatste nog een beetje spa rood bij om de cocktail een bruisend karakter te geven!

Italië op z'n best

Vul een mooi waterglas voor één vierde met ijskoude limoncello en een paar bevroren frambozen. Overgiet met prosecco, meng de ingrediënten even door elkaar, en werk af met een paar blaadjes munt. Dit drankje is zo simpel en eenvoudig, maar heerlijk tijdens warme dagen!

Elderflower Cava

Deze cocktail is niet te zoet, niet te zuur, en heerlijk op elk moment van de dag (de beste smoes voor bij de lunch!). Giet het sap van een halve limoen, 30 ml gin en een theelepel vlierbloesemsiroop in een flute (champagneglas) over diepgevroren bessen en vul het glas tot aan de rand met onze Xenius Cava. Door de zomerse bessen blijft je cocktail heerlijk fris van karakter!

Heb jij nog een lekker recept?

Weet jij nog een goede cocktail met wijn erin verwerkt? Laat het ons dan weten via de mail en wie weet maak jij kans op een zomers proefpakket!

Naar boven