Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsTop 5 met dé BBQ wijnen van de Slijterij aan Hu...

Actie

Top 5 met dé BBQ wijnen van de Slijterij aan Huis

04-07-2018

Top 5 met dé BBQ wijnen van de Slijterij aan Huis

Het BBQ seizoen is al weer een tijdje geopend! Geregeld gaat bij ons ook de barbecue aan.. Maar welke wijn is het nou het lekkerste bij de BBQ? Het is een vraag die wij bij de Slijterij aan Huis vaak horen. Juist daarom delen wij graag onze vijf favoriete wijnen die perfect passen bij de lekkerste barbecue gerechten!

5. Bodegas Felix Solis - The Guv'nor

The Guv'nor, onze meest succesvolle wijn van 2017! Een heerlijk glas wijn en voor veel gelegenheden uitermate geschikt. Deze Temperanillo ruikt heerlijk met veel tonen van rijpe pruimen en kersen. Bij de eerste slok volgt een volle zachte smaak met veel fruit, mooie vanille tonen en veel sap. De afdronk is verfijnd en zacht, met een licht zoetje op de achtergrond. Deze wijn verdient een diepe buiging en zetten we graag in het zonnetje met een terechte vijfde plek!

4. Skaap - Rosé

Zeg je de Slijterij aan Huis.. dan zeg je Skaap! Naast de Sauvignon Blanc en Shiraz is de Skaap Rosé zeker de moeite waard. Als enige importeur in Nederland raken wij over deze Zuid-Afrikaanse wijn nooit uitgepraat. De Skaap Rosé is een heerlijke blend van Sauvignon Blanc (62%) en Merlot (38%). Wijnmaker Riaan Oosthuizen heeft met deze combinatie een mooie, rijke, droge rosé weten te maken die eindeloos te combineren is met culinaire barbecue gerechten!

3. Calusari - Pinot Grigio

Nog niet bekend met Roemenië als wijnland?! Dan is deze Pinot Grigio met een fijne florale neus en een fruitige smaak van onder andere ananas en witte perzik een echte aanrader! Maak indruk tijdens de barbecue door deze wijn tussen de 8°C en 10°C te serveren in combinatie met gegrilde kip in bijvoorbeeld een salade. Door de frisse citrustonen zal de Calusari Pinot Grigio nooit vervelen en kun je deze de hele avond drinken.

2. Domaine Wines - Grande Crevette Sauvignon Blanc

De nieuwe aanwinst in ons assortiment en een feestje in het glas! Heerlijk in de tuin genieten van gegrilde gamba's is met deze Sauvignon Blanc meer dan mogelijk. De geur van plezierige groene appels en citrusfruit geeft een zomers sfeertje. Niet voor niks is de Grand Crevette daarom in juli onze Wijn van de maand en kun je voor € 39,- per doos flink inslaan voor de aankomende barbecue!

1. Weingut Geil - Spätburgunder Trocken

Deze Duitse topper kan lichtgekoeld gedronken worden en is daarmee ideaal tijdens warme dagen. Wij zijn Keizer Karel de Dikke (ja, zo heette hij écht!) dankbaar dat hij dit druivenras, in het Frans bekend als de Pinot Noir, in 844 bekend heeft gemaakt in West-Europa. Deze Spätburgunder van Weingut Geil is heerlijk op het fruit gemaakt. Licht, frivool, sappig en perfect in combinatie met spareribs!

Naar boven