Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsSamen wijn drinken

Actie

Samen wijn drinken

19-07-2016

Samen wijn drinken

Nog een reden nodig om vanavond samen een fles te ontkurken? Volgens wetenschappers van de University of Michigan kun je als koppel maar beter gezamenlijk een glas wijn drinken. Koppels die tegelijkertijd drinken zouden namelijk over het algemeen aangeven gelukkiger te zijn dan koppels met een verschillend drinkpatroon.

Koppels met hetzelfde drinkpatroon geven over het algemeen aan gelukkiger te zijn in hun relatie dan koppels waar dat niet het geval is, ontdekten onderzoekers van de University of Michigan. Wel bleek onder andere dat de grootte van de alcoholconsumptie er niet toe deed, het delen van het moment des te meer. Opvallend genoeg toonden de resultaten ook aan dat vrouwen in een relatie zich ontevreden voelden als zij zelf iets dronken en hun echtgenoot niet.

Om tot die conclusies te komen, werden tussen 2010 en 2016 liefst 2.767 getrouwde koppels geïnterviewd over hun relatie en alcoholgewoontes. Zo moesten ze onder andere aangeven of ze dronken, welke dagen van de week en hoeveel drankjes per avond. Gemiddeld genomen waren de koppels 33 jaar getrouwd, waarvan 2/3 maar een keer was getrouwd.

“We suggereren niet dat koppels hun drinkgedrag of hoeveel ze drinken moeten aanpassen”, zegt hoofdauteur Dr. Kira Birditt. “We zijn niet zeker waarom deze resultaten zich voordoen, maar het lijkt erop dat koppels die meer vrijetijdsactiviteiten in elkaars gezelschap doorbrengen een kwalitatief beter huwelijk hebben.”

Naar boven