Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsOnderzoek wijn & geluk

Actie

Onderzoek wijn & geluk

13-02-2013

Onderzoek wijn & geluk

Uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland blijkt dat stelletjes die minstens één keer per week samen een flesje wijn drinken, meer kans hebben op een gelukkig huwelijk.

Er lijkt een duidelijk verband tussen de kans dat een paar gelukkig wordt en een gezellig samenzijn als paar alleen, of, als paar met vrienden. De respondenten in het onderzoek die aangaven af een toe een glaasje wijn te drinken met hun partner omschreven hun relatie als gelukkig (91%).

Het gaat hierbij om matige drinkers, die minstens één keer per week samen tijd door brachten om van een flesje wijn genoten en van elkaars gezelschap. Het gevoel van geluk nam af als stelletjes dit niet deden. Bij stellen die één tot drie keer per maand samen een wijntje dronken, daalde het percentage tot 88 procent en bij stelletjes die dit nooit deden, daalde het percentage zelfs tot 69 procent.

Te veel alcohol in een relatie is echter ook niet goed. Het geluk nam het snelst af bij stellen waarvan één een zware drinker is en de ander niet drinkt. Het paar waarvan beide partners evenveel alcohol drinken is het gelukkigst.

Bron: wijnblogger.nl

Naar boven