Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsLager alcoholpercentage van wijn

Actie

Lager alcoholpercentage van wijn

23-01-2014

Lager alcoholpercentage van wijn

Onderzoekers in Adelaide Australië, onder leiding van Cristian Varela van Australian Wine Research Institute, hebben een nieuwe gistcombinatie ontdekt die het alcoholpercentage van wijn omlaag brengt. Alcohol ontstaat tijdens het vinificatieproces of wijnmaakproces, waarbij de suikers worden omgezet in alcohol. Hoe meer suikers de druiven bevatten, hoe hoger het alcoholpercentage van wijn kan worden.

Vroeger lag het alcoholpercentage van wijn rond 12 procent, tegenwoordig ligt dat rond 15 procent. Dit heeft te maken met de veranderende vraag van de consument die liever wijn drinkt met minder tannines. De wijnboeren spelen hierop in door hun druiven later te oogsten. Echter, bij een latere oogst bevatten de druiven meer suiker en zo krijg je een hoger alcoholpercentage.

Een hoger alcoholpercentage heeft nadelen voor onze gezondheid, maar het komt ook de smaak niet ten goede. Of de nieuwe gistcombinatie de smaak wel ten goede komt, is nog maar de vraag. Daar lieten de onderzoekers zich niet over uit.

Bron: wijnbloggers.nl Australian Wine Research Institute & Applied and Environmental Microbiology

Naar boven