Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsKies het perfecte wijnglas

Actie

Kies het perfecte wijnglas

01-04-2014

Kies het perfecte wijnglas

Een hoge kwaliteit wijnglas harmonieert de aroma en smaak van elke wijn, althans dit is de stelling van experts. De vorm van het glas benadrukt de verdeling van het aroma. Op de website van Trudeau vind je een overzicht van welk wijnglas geschikt is voor welke wijn. Hun tips zijn als volgt:

Het materiaal

Loodkristal garandeert schittering, glans, resonantie en zuiverheid. Het is poreus waardoor de wijn kan ademen. Helaas is lood zeer schadelijk voor het milieu en daarom gebruiken sommige wijnglas fabrikanten kristallijn (of semi-kristal) voor de vervaardiging van wijnglazen. Kristallijn heeft dezelfde eigenschappen als lood kristal, maar het is recyclebaar!

De vorm van een wijnglas

De vorm van een wijnglas is erg belangrijk, omdat het het aroma (of boeket) van de wijn kan veranderen. Gekleurde of nog erger, metalen wijnglazen worden niet geadviseerd. Het glas moet kleurloos en zeer dun zijn, waardoor de smaak van de wijn niet beïnvloedt wordt.

Voor elke wijn een ander glas

Er zijn vele soorten van wijnglazen. Een glas wijn heeft een gemiddelde inhoud van 35 cl. Het is belangrijk dat de kom van het glas de wijn met een cirkelbeweging kan beluchten en zo het subtiele boeket onthult.

Decanteren

Het doel van decanteren is om een ​​wijn te scheiden van elke sediment. Om dit te doen, moet de wijn worden overgeheveld van de oorspronkelijke fles naar een karaf. Er zijn twee belangrijke redenen om een ​​wijn te decanteren: Een oude wijn, met name rode wijn, wordt op deze manier gescheiden van het sediment dat zich, over de jaren, heeft kunnen vormen op de bodem van de fles. Een jongere wijn moet worden blootgesteld aan zuurstof zodat de tannines (die textuur, kleur en enige smaak geeft aan wijn) kunnen rijpen.

Bron: trudeaucorp.com

Naar boven