Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsJenever verdient meer liefde

Actie

Jenever verdient meer liefde

30-05-2017

Jenever verdient meer liefde

Jenever verdient meer liefde!

Gin, cocktails en whisky's hebben de laatste jaren een grote sprong genomen in onze consumptie. Maar waarom zien we Jenever dan nog steeds als 'oude mannen' drankje? Onze eigen jenevers zijn vaak complexer dan gin, gevarieerder dan whisky's en spannender dan wodka's. Om het nog duidelijker te stellen: de oer-genever is de grondlegger van alle gin en bestaat al sinds de Gouden Eeuw!

Vaak spreken we over ons eigen erfgoed te waarderen. Maar waarom zijn we de laatste jaren dan vergeten dit te doen? Imiddels kunnen wij als de beste  prachtige verhalen vertellen over hoe Schotse whisky’s smaken naar de robuuste omgevingen en kabbelende beekje maar vergaten wij hoe mooi het is dat je onze provincies ook in een drank kunt proeven!

Vakmannen overal in ons land, van Groningen en Amsterdam tot Schiedam, zijn dag in dag uit bezig zijn om een drank te maken die complexer, interessanter en veel diepgaander is dan de vele gins die onze barren tegenwoordig vullen.

Daar komt bij dat je tegenwoordig van de vele cocktails die er zijn een heerlijke variant met jenever kan maken. Want niet alleen de jonge jenevers lenen zich hier goed voor maar juist ook de oude, vaak vatgelaagerde, jenevers en korenwijnen zijn hier uitermate geschikt voor.

Ook voor de echte bierliefhebbers is jenever een spannende aanvulling. De kopstoot-variaties zijn ook echt eens het proberen waard. Nippen aan een oude graanjenever naast met een trippel? Probeer het maar eens.

Juist nu lokale producten en producenten steeds meer aandacht krijgen en wij de weg steeds beter naar ze weten te vinden, is jenever in al z'n oer-Nederlandse oprechtheid het ontdekken waard!

Jenever als aperitief? Waarom niet!

Een lekkere bubbel, een mooie port, het zijn de standaard starter en afsluiter van een mooi diner. Maar waarom beginnen we feestjes en borrels niet weer met kopstootjes en eindigen we onze diners niet met een mooie vatgelagerde borrel? 

Laten we nou met zijn allen dit Nederlandse erfgoed weer op de kaart zetten. Haal je vrienden over, spoor ze eens aan. Geef ze eens een fles cadeau, neem ze eens mee naar een proeflokaal.

Durf je te veriepen in de wereld van jenevers en er gaat een wereld voor je open.

We hebben zo'n veelzijdig, authentiek, ambachtelijk, natuurzuiver en ongekend mooi product met z'n allen, daar kunnen we echt wat trotser en zuiniger op zijn.

Laten we daar met z'n allen op proosten. 

Naar boven