Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsItaliaans gespierd

Actie

Italiaans gespierd

15-06-2018

Italiaans gespierd

Wat een heerlijke Italiaanse spierbundel deze fles. De fles heeft een statige uitstraling, doordat deze aan de bovenkant breder is dan onder. Dit is typisch voor een krachtige Italiaanse rode wijn. Het wekt bij mij herinneringen op van heerlijke wijnen uit de Valpolicella en Puglia, met een intense smaak en geuren van rood, zwart fruit.

Een bourgondisch gevoel

Ik heb er voor gekozen deze fles wat later op de avond te drinken, na het eten. Ik kan je vertellen, dit is een aangename verrassing op de late avond. Het glas is dik. Dat maakt het wat moeilijker om deze wijn 'netjes' in te schenken, maar tegelijkertijd heeft het ook wel weer iets Bourgondisch.

Ik heb grote, rode wijnglazen gepakt en kan de wijn dus lekker walzen. Er komt een zware geur op je af. Heel veel rood fruit, voornamelijk kersen en bosbessen. 

Biologisch

Op de voorkant van de fles prijkt een donker, mat etiket. Daarboven een zilveren sticker. Wat dit voor predikaat zou moeten zijn, geen idee. Ze laten graag zien dat het gaat om een Vino Biologico. Op de achterkant nogmaals; a Red Organic Wine. Biologisch dus.

De naam - 3 Passo - heeft te maken met het productie proces. In het Engels; 1. Partial grapes overipeness, 2. Multiple overpumping in cold tanks en 3. Partial wood refining. Deze wijn komt van het productiehuis Cielo e Terra. Het opzoeken van de producent doet vermoeden dat het hier gaat om een vrij groot bedrijf. Het kent zijn oorsprong in 1908 en is inmiddels een grote speler in de productie van wijn op grote schaal in Italië.

Negroamaro en Sangiovese

De wijn is voornamelijk gemaakt van Negroamaro, aangevuld met Sangiovese. De Negroamaro druif wordt ook wel het zwarte bitter genoemd. Hier komen waarschijnlijk de aardse sferen vandaan die de wijn overbrengt. Evenals de tannines die te herkennen zijn. De Sangiovese maakt de wijn wat zachter, fruitig! Naast de kersen en bessen zijn er ook vijgen te proeven.

Het is best een donkere wijn met een dieprode kleur. Als je de wijn even laat staan, proef je dat het best een zachte smaak en afdronk heeft. Ik ben blij dat ik deze fles nog even open heb gemaakt. Voor herhaling vatbaar. Ik kijk nu al uit naar de volgende, zwoele zomeravond.

3 Passo Rosso
Land: Italië
Wijnhuis: Cielo e Terra

Naar boven