Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsIlja Gort heeft een neus van vijf miljoen

Actie

Ilja Gort heeft een neus van vijf miljoen

13-10-2015

Ilja Gort heeft een neus van vijf miljoen

Voor zover bekend heeft de Nederlander de hoogst verzekerde neus ter wereld. Gort, eigenaar van Château La Tulipe in Bordeaux, noemt zijn neus zijn "op een na belangrijkste orgaan". Het succes van zijn wijnen hangt volgens de wijnboer samen met het functioneren van zijn neus.

Gort vertelt wat de aanleiding is om zijn neus voor miljoenen te verzekeren. "In de winter van 2008 was mijn hele team bij elkaar gekomen voor een belangrijke proeverij van onze wijnen. Omdat ik die dag een verkoudheid had, kon ik niet proeven", begint Gort.

Afwasmiddel

"Die dag zou ik het verschil niet geroken hebben tussen meubelbeits en afwasmiddel. Dat maakte dat ik me realiseerde dat mijn neus van onschatbare waarde is voor ons château." Volgens berekeningen van de wijnboer zelf is zijn neus tien miljoen euro waard.

Het Britse Lloyds, waarbij onder meer de stem van Bruce Springsteen en de duimen van F1-coureur Fernando Alonso zijn verzekerd, waardeerde de neus van Gort echter op vijf miljoen euro. "Daar ben ik onder protest mee akkoord gegaan", aldus Gort.

 

Naar boven