Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsHoogopgeleide vrouwen drinken meer

Actie

Hoogopgeleide vrouwen drinken meer

03-04-2010

Hoogopgeleide vrouwen drinken meer

Hoe hoger de opleiding hoe meer alcohol een vrouw tot zich neemt. Dat blijkt uit een Britse studie. Hoogopgeleide vrouwen grijpen dus vaker naar de fles.

Voor het onderzoek aan de London School of Economics werden duizend vrouwen van 39 jaar geobserveerd, meldt HLN.be. Vrouwen met een universitaire opleiding bleken dubbel zoveel kans te hebben op een alcoholprobleem dan lager opgeleide vrouwen.

Dat hoogopgeleide vrouwen het krijgen van kinderen uitstellen zou een reden kunnen zijn dat ze meer drinken. Wat ook meespeelt is dat ze een actief sociaal leven hebben en vaak in een macho mannencultuur werken waar veel alcohol vloeit. Bovendien zijn de meisjes opgegroeid in een middenklassegezin waarin ze hun ouders ook hebben zien drinken.

Volgens de onderzoekers kan de alcoholconsumptie worden voorspeld in de kinderjaren. Vanaf vijf jaar kan men aan de schoolresultaten zien of een drankprobleem in de toekomst op de loer ligt. Meisjes met hogere resultaten maken 2,1 procent meer kans dagelijks te drinken.

Bron: Telegraaf.nl

Naar boven