Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsHoger libido door glaasjes rode wijn

Actie

Hoger libido door glaasjes rode wijn

11-02-2010

Hoger libido door glaasjes rode wijn

Vrouwen die er een gewoonte van maken iedere dag twee glaasjes rode wijn te drinken, zouden meer zin in seks hebben dan geheelonthouders. De reden voor deze hogere seksdrang vinden de onderzoekers in de ingrediënten die rode wijn bevat en die de bloedstroom naar ‘belangrijke gebieden‘ zouden bevorderen. Hierdoor zou de vrouw meer zin in seks krijgen.

Vragen

Om de effecten te berekenen bedienden de onderzoekers zich van de zogenaamde Female Sexual Function Index die uit 19 vragen bestaat, waarbij scores gehaald kunnen worden tussen de 2 (laag libido) en 36 punten (hoog libido).

De dagelijkse rode wijndrinkers scoorden gemiddeld 27,3, tegen 25,9 punten die minder frequente drinkers haalden. Vrouwen die helemaal niet drinken scoorden met 24,4 punten het laagst.

Dit neveneffect zou overigens alleen optreden bij rode wijn; andere alcoholische dranken hebben geen hoger libido tot gevolg.

Dronkenschap

Aan het onderzoek deden 800 vrouwen mee, tussen de 18 en 50 jaar. Vrouwen die meer dan twee glazen wijn per dag dronken werden uitgesloten van deelname; de onderzoekers waren bang dat eventuele dronkenschap de onderzoeksresultaten zouden vertroebelen.

Bron: nu.nl

Naar boven