Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsHet wonderbaarlijke effect van wijn op het brein

Actie

Het wonderbaarlijke effect van wijn op het brein

09-01-2014

Het wonderbaarlijke effect van wijn op het brein

Een matige consumptie van alcoholhoudende dranken, met name wijn, kan leiden tot een verbeterde hersenfunctie. Althans zo meldt het Boston University Medical Center. Gedurende een periode van zeven jaar hebben Noorse onderzoekers ruim 5000 mannen en vrouwen gevolgd en werden hun cognitieve vaardigheden op allerlei manieren getest.

Wanneer deelnemers in twee weken tijd vier of meer keer wijn dronken, waren de testresultaten significant beter dan wanneer zij minder dan één keer wijn hadden gedronken. Bij dit onderzoek werd rekening gehouden met factoren die van invloed kunnen zijn op de resultaten, zoals opleiding, depressie, leeftijd, hartproblemen en roken. Maar volgens de auteurs kan het ook te maken hebben met het beroep, leeftijd of sociaal-economische status. Deze factoren zijn echter niet meegenomen in het onderzoek.

In de laatste 30 jaar is het verband tussen gematigd alcoholgebruik en cognitieve prestaties maar liefst 68 keer onderzocht. De meeste resultaten wijzen uit dat licht of gematigd alcoholgebruik het risico op dementie en Alzheimer doet afnemen. Mogelijke oorzaak is dat wijn bepaalde antioxidanten bevat.

Bron: telegraaf.nl

Naar boven