Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsHet is zomer!

Actie

Het is zomer!

28-05-2018

Het is zomer!

Ik heb bij mijn favoriete, biologische supermarkt in Amsterdam een heerlijke wok vismix gehaald. Er zit een marinade bij met lemon. Ik heb zin in de zomer! Het is buiten al dik 25 graden. De zonnebril kan op! De zomer kriebelt.

Zomerfruit in een pittoresk vissersdorpje

De vis eet ik met een lekker al dente gekookte spaghetti in een romig botersausje. Het eerste glas! Ik ruik ontzettend veel fruit. Er barst een combinatie van zacht, wit zomerfruit los. Onwijs fris. Ik stel mij - terwijl ik de vis in de wok gooi - een pittoresk vissersdorpje voor. Het is zo'n zwoele zomeravond en rond zeven uur 's avonds nog steeds boven de 25 graden. Dat maakt deze wijn bij mij los.

We drinken hier een wijn uit de Rueda. De Rueda ligt vrij noordelijk en de wijnbouw vindt plaats op zo'n 800 meter hoogte. Het gebied is voornamelijk beplant met witte druiven van het ras Verdejo. Wijnen met de Verdejo druif zijn vaak intens fruitig en bijzonder fris. Vaak zelfs wat zurig fris.

Een fris gekoelde nectarine

Deze wijn is zo ontzettend fruitig. Zonder zoet te zijn. De smaak heeft iets scherps, als een verse ananas. Maar ook iets zachts, van een fris gekoelde nectarine ofzo. Op het etiket zie ik een leuke schets met wat kreten. Onder meer de naam van de wijnboer; Telmo Rodriquez.

Inmiddels gaat de wijn prima op bij het eten. Het vettige en romige van de pasta met de vis is een mooie combinatie met het zuurtje van de wijn. Ik ontdek zelfs een beetje een kleine tinteling in de wijn. Doet mij opnieuw denken aan de ananas.

Deze wijn moet buiten gedronken worden. Op een zon overgoten terras! Het wordt een fantastische zomer ...

Telmo Rodriguez
Basa 2016

Naar boven