Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Half vol of half leeg?

Aanbieding van de maand

Half vol of half leeg?

23-10-2013

Half vol of half leeg?

Hoeveel wijn schenk je eigenlijk in een glas wijn? Meestal pak je gewoon een glas en schenk je de wijn in zonder daarbij op te letten of het wel de juist hoeveelheid is. Bij bier daarentegen is het al snel duidelijk hoeveel je gedronken hebt. Een bierglas heeft een vaste inhoud en een flesje bier ook.

Bij wijn is dat anders, bij de keuze voor een glas speelt eerder een persoonlijke voorkeur voor een bepaald glas, dan dat men wijn drinkt uit het juiste glas. Echte officiële regels voor de juiste hoeveelheid wijn zijn er ook niet, maar in de horeca zijn er richtlijnen die aangeven dat in een glas 100 cc wijn wordt geschonken. Dat betekent dat uit een fles wijn zo’n 6 à 7 glazen geschonken kunnen worden.

Uit onderzoek van de Iowa State University en Cornell University dat werd uitgevoerd onder een groep proefpersonen, blijkt dat wij al snel zo’n 12 procent meer wijn inschenken. Uit deze proef bleek dat de omgeving geen invloed heeft op het inschenken van de juiste hoeveelheid, maar wel de grootte van het glas, de kleur van de wijn en of je het glas vasthoudt tijdens het inschenken of dat het op tafel staat.

Bron: wijnbloggers.nl

Naar boven