Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Duurste fles whisky ter wereld gaat open

Actie

Duurste fles whisky ter wereld gaat open

02-09-2009

Duurste fles whisky ter wereld gaat open

Whiskyliefhebbers die goed in de slappe was zitten, kunnen op zondag 4 oktober proeven van ’s werelds duurste whisky van dit moment. Zij moeten dan wel bereid zijn 1250 euro neer te tellen voor een glaasje. De kurk gaat alleen van de fles als er minstens dertig mensen komen proeven. Dat meldde drankengroothandel Van Wees.

Het gaat om een fles Springbank 1919, een whisky die in 1919 werd gedistilleerd en waarvan ruim vijftig jaar later 24 flessen werden gebotteld. Daarvan zijn er voor zover bekend inmiddels nog minder dan een handvol over. Eerder dit jaar werd op de drankenbeurs World Whisky Index een exemplaar te koop gezet voor 55.000 euro.

De fles die bij voldoende belangstelling op 4 oktober wordt geopend, is sinds 1970 in het bezit van oud-directeur Han van Wees van de drankenhandel. Hij wist naar eigen zeggen als enige Nederlander een fles van de toen al zeer exclusieve whisky te bemachtigen. Hoe veel hij daarvoor precies heeft betaald, wilde een woordvoerder niet zeggen, maar het was „in elk geval minder dan 1000 gulden”.

Volgens de zegsman van de drankenhandel is het zeer uitzonderlijk dat zo’n dure fles whisky wordt geopend. Verzamelaars en beleggers kopen flessen drank in de hoop dat de waarde stijgt, niet voor eigen gebruik. „Maar het spul is tenslotte gemaakt om op te drinken”, aldus Van Wees.

Bron: ANP

Naar boven