Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeNieuwsDe eerste city winery van Nederland, Chateau Am...

Actie

De eerste city winery van Nederland, Chateau Amsterdam

08-08-2017

De eerste city winery van Nederland, Chateau Amsterdam

De eerste city winery van Nederland, Chateau Amsterdam

Deze zomer opent Chateau Amsterdam haar deuren en is hiermee de eerste City Winery
in Nederland. Eerder zagen wij dit soort wineries al verschijnen in  steden als Chicago, Shanghai en Londen. Nu heeft ook onze hoofdstad een eigen winery binnen de stadsmuren.

Chateau Amsterdam zal 6 wijnen in productie nemen, zowel rood als wit. De druiven die hiervoor gebruikt gaan worden komen uit Frankrijk, Spanje en Italië. Daar worden de druiven na de oogst met speciale vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. Eenmaal aangekomen in Amsterdam zullen de druiven een tweede selectie moeten doorstaan om vervolgens gevinifieerd te worden. De oogst van de druiven zal in september plaatsvinden.

De eerste productie, 2017, zal ongeveer zo'n 8.000 flessen voorbrengen die wij, hopelijk, in april 2018 mogen verwachten.

Het doel van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de consument kennis te laten maken met de fascinerende wereld van de wijn.

“Wijn maken is een kunst; het vergt geduld, liefde en aandacht. Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, bepalen wij de ontwikkeling van de wijn. Zo brengen we Europa naar Amsterdam, maken we wijn op onze manier, en kunnen we proces en resultaat delen met iedereen.”
– Initiatiefnemer Remy Harrewijn

Jos Harrewijn zal de wijn gaan maken. Hij is een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van de bekende bio-dynamische wijnproducent Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Een aantal Nederlandse wijnmakers zal hem met deze missie gaan assisteren net als de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland.

Met spanning wachten wij af hoe dit project verder zal verlopen en kunnen niet wachten om volgend jaar Amsterdamse wijn te proeven!

Naar boven