Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeMerlot

Merlot wijnen bestelt u online bij De Slijterij aan Huis

Merlot is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Zij is één van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek, zowel in de Médoc, waar de Cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de Cabernet Sauvignon.

Eigenschappen van de Merlot druif

De Merlot is een internationale druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de Cabernet Sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.

Buiten Frankrijk is Californië een belangrijke producent van merlotwijn. Men kwam er in de jaren zeventig tot de ontdekking dat merlot niet alleen goed functioneerde in een assemblage naar Frans model, maar ook op zichzelf, als cépage, een prima wijn kan voortbrengen.

Verder wordt er merlotwijn geproduceerd in Italië ( vooral in het Noord-Oosten ), Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Amerika, met name in Chili.

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven