Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeMalbec

Actie

Malbec wijnen bestelt u online bij De Slijterij aan Huis

De Malbec is een druivenras waar rode wijn van gemaakt wordt. Het is een donkere druif die veel kleurstof bevat en voor intense, tanninerijke wijn zorgt. Ze heeft een vleug van pruimen en bramen.

Oorspronkelijk is de druif afkomstig uit het Zuidwesten van Frankrijk. In de Cahors, waar deze druif ook wel Auxerrois wordt genoemd, is het een belangrijke druif voor hun "zwarte wijn". Na een periode dat men langs de oevers van de Lot de druif ging verbouwen zie je nu steeds meer goede wijnen komen van deze druif uit de hoger gelegen wijngaarden.

In de Bordeaux met name in de Haut-Médoc vinden we deze druif terug als één van de belangrijkste soorten. Wijnen uit deze streek worden gemaakt uit een blend (mix) van de hier genoemde Malbec vaak samen met Merlot, Cabernet Sauvignon en/of Cabernet Franc.

Malbec staat bekend onder vele namen. Dit komt doordat de druif vroeger in de meeste wijngebieden wel vertegenwoordigd was. Ongeveer de enige plaats waarbij er geen synoniem gebruikt wordt is in het wijngebied de Loire. In veel Franse wijngebieden wordt de Malbec druif verbouwd en kan dan ook wel Noir de Pressac genoemd worden.

Malbec wijnen uit Zuid-Amerika

Tegenwoordig wordt de druif met de naam Malbec in ook in Zuid-Amerika verbouwd. Vaak als cépage-wijn. Dat wil zeggen dat de wijn alleen van de Malbec is gemaakt en ook onder deze naam verkocht wordt. In Argentinië is maar liefst 20.000 ha met deze druif beplant. Ook in Chili is het een populaire druif. Voorts is zij te vinden in Bolivia en Mexico.

Overige wijnlanden van Malbec wijnen...

Veel wijngebieden worden beplant met de Malbec druif. Zowel binnen Europa als er buiten. Bijvoorbeeld Italië, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Afrika.

Naar boven