Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Languedoc-Roussillon

Actie

Languedoc-Roussillon wijnen

Languedoc-Roussillon is de grootste wijnstreek van Frankrijk. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten. Wijngaarden op de vruchtbare vlakte werden gerooid en nieuwe werden aangelegd op de hellingen.

In de Roussillon is ongeveer 40% van de landbouwgrond met wijngaarden beplant. In 1977 werden de AOC Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel Vins de Pays. De wettelijke normen voor deze wijn zijn minder zwaar en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Naar boven