Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeKado's uit de USA

Verfijn uw selectie

Amerikaanse kado wijnen bezorgen?

Wijn uit de Verenigde Staten

Amerika is een relatief jong wijnland, maar het ideale klimaat en stralende zon zorgen voor heerlijke wijnen, barstensvol fruit en tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De beste Amerikaanse wijnen komen uit Californië, de ‘Golden State’ van de Verenigde Staten. Californië is verreweg de belangrijkste wijnstaat van de Verenigde Staten. De staat is na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e wijnproducent ter wereld. Er zijn meer dan 1.600 winery’s actief. Hun totale oppervlakte aan wijngaarden bedraagt ruim 200.000 hectare. Hierop worden er meer dan 60 verschillende druivenrassen verbouwd. Naast Californië zijn er meer staten waar op serieuze schaal wijn wordt verbouwd, zoals Washington State, Oregon en Long Island, maar 'Amerikaanse wijn' komt toch voornamelijk uit Californië.

Druivenrassen

De meest aangeplante witte druif in Californië is de chardonnay. Veel Californische Chardonnays zijn houtgerijpt en hebben rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik, met boterige en eikenhouttonen. De laatste jaren worden er ook wel frissere Chardonnays gemaakt met weinig of geen houtrijping. In het verleden wilde men nog weleens ten ondergaan aan het gebruik van (teveel) nieuw eikenhout. In de loop der jaren echter hebben de Californische wijnmakers zich leren inhouden en zijn de wijnen steeds meer verfijnd. De typisch Californische zinfandel is het meest bijzondere blauwe druivenras. De druif werd in Californië voor het eerst aangeplant in 1850 en is verwant met de Italiaanse primitivo-druif. Het is een enorm veelzijdige druif waar niet alleen stevige rode wijnen, maar ook rosé en zelfs zoete witte wijnen van gemaakt worden.

Bestel uw wijnkado's bij De Slijterij aan Huis

Amerikaanse wijnkado's bestellen bij De Slijterij aan Huis is zeer eenvoudig. Dagelijks bezorgen wij vele mooie Amerikaanse wijnkado's voor familie, vrienden en (zaken)relaties. Op deze pagina vindt u een mooie selectie Amerikaanse wijn kado's en wijngeschenken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een overheerlijk Chardonnay wijnkado?

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven