Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Italiaanse wijn

Italiaanse wijn? Wijn uit Italië bestellen

Italië is een van de belangrijkste wijn producerende en -exporterende landen van de wereld. Met een productie van ongeveer 53 miljoen hectoliter wijn per jaar is Italië één van de allergrootste wijnproducerende landen ter wereld. Ongeveer 18% van alle wijn die wereldwijd geproduceerd wordt is afkomstig uit Italië en 30% van alle Europese wijnen komt uit dit land. Desondanks is slechts 8% van de wijnen, die door Nederlanders gedronken worden, Italiaans.

Wijn klimaat in Italië

Doordat het land verschillende klimaten kent, koeler en continentaler in het noorden, en warmer in het zuiden, zijn er grote verschillen tussen de wijnbouw van diverse regio's. Speciale Italiaanse wijnsoorten zoals Lambrusco en Vermout zijn zo bekend, dat zeer veel mensen die weinig verstand van wijn hebben ze wel kennen.

De recioto della Valpolicella (uit Veneto, Noord-Italië) en de Vin Santo uit Toscane zijn speciale wijnen. Na het oogsten worden de druiven een tijd uitgespreid op een laag stro. Door het drogen neemt de concentratie suiker en smaakstoffen in het nog aanwezige sap toe. Deze wijn zal zoet maar ook rijk van smaak zijn.

In ieder deel van het land wordt wijn geproduceerd. Daardoor kan de indeling in wijnregio's van Italië samenvallen met de normale indeling in regio's van het land. Hierom worden er diverse wijnregio's onderscheiden, die op hun beurt ook weer in kleinere regio's zijn opgedeeld.

Handige wijnservice

Als u voor 16.00 uur bestelt, kunnen wij de volgende dag uw Italiaanse wijn bezorgen. Bestellingen vanaf € 150, - bezorgen wij kosteloos door het hele land. Heeft u de komende tijd meerdere gelegenheden waar u een wijn cadeau wilt geven? Dan kunt u dit eenvoudig plannen door de gewenste bezorgdata bij uw bestelling door te geven. Wij bezorgen de Italiaanse wijnen op de door u aangegeven data. Heeft u nog vragen, belt u dan met één van onze medewerkers tussen 9.00 en 18.00 uur op werkdagen.

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven