Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Fruitige rode wijn

Fruitige rode wijn

Fruitige rode wijnen zijn vaak flexibel en kunnen bij veel gerechten worden gedronken. Ze hebben een heldere robijnkleur en de aroma's van deze wijn zijn vaak zeer intens. Doorgaans domineert het frisse karakter van het rode fruit: frambozen, aardbeien en kersen. Lichtgekoelt is de fruitige rode wijn het lekkerst.

Macération carbonique

Macération carbonique, ofwel koolzuurweking, is een bijzondere vorm van vinificatie van rode wijn. Het doel van deze techniek is om rode wijnen te maken met voldoende kleur, maar met weinig tannines. De wijnmaker kneust de druiven niet, ze gaan zo intact mogelijk de gistkuip in. Hierna wordt de gistkuip luchtdicht afgesloten en wordt, om oxidatie geen kans te geven, koolzuurgas toegevoegd. Het gewicht van de druiven breekt de schillen, waarna gisting op gang komt. Omdat het vrijkomende koolzuur niet kan ontsnappen, neemt de druk verder toe, waardoor de most in feite zichzelf perst. Omdat er geen zuurstof is, gaat de gisting echter niet verder.

Wijnen die op deze manier gemaakt zijn hebben meestal een lagere zuur- en tanninegehalte dan traditioneel gemaakte rode wijnen. Ze zijn vaak in geur herkenbaar aan een kersenachtige snoepjesgeur. Deze wijnen hebben een soepele en fruitige smaak en kunnen niet zo goed rijpen, wat overigens ook de bedoeling is.

Bron: Wijn.nl, Aan de Slag met wijn, Peter Klosse

De online slijterij bezorgt uw bestelling fruitige rode wijn door heel Nederland

Wanneer u uw rode wijn bestelling plaatst voor 16.00 uur, dan heeft u deze de volgende dag al in huis. Wilt u graag vooruit plannen voor een bijzondere gelegenheid? Bestel dan de fruitige rode wijn en kies de bezorgdatum waarop u wilt dat uw bestelling rode wijn wordt verstuurd. Zo bent u nooit te laat, wij zorgen voor de rest. De online slijterij is bovendien op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur telefonisch bereikbaar. Wij helpen u graag verder!

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven