Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Droge witte wijn

Droge witte wijn heeft weinig restsuikers

De smaak van witte wijn wordt vaak aangeduid met droog wanneer de witte wijn heel weinig restsuiker bevat. Restsuikers zijn de suikers die in wijn aanwezig zijn. Deze aanwezige suikers zijn tijdens de gisting volledig opgebruikt door de gistcellen.  Halfdroge witte wijn bevat iets meer restsuikers en zoete wijn heeft het hoogste gehalte aan restsuikers.

Droge witte wijn kan omschreven worden als sec, dry of trocken.  Halfdroge witte wijn als demi sec, semi dry, halbtrocken. Witte wijn is meestal licht tot donkergeel van kleur, maar er bestaan ook roze varianten en witte wijnen met een groene waas.

Hoe kan ik de juiste droge witte wijn kiezen?

Om u te helpen bij het kiezen van een droge witte wijn kunt u in het assortiment van  De Slijterij aan Huis uw selectie verfijnen door te sorteren op 'Wijnland', 'Smaak', 'Wijnstreek', en 'Druifsoort'. Zo kunt u snel en eenvoudig de juiste witte wijn vinden en bestellen.

Bij welke gerechten past droge witte wijn?

Een droge wijn smaakt uitstekend bij vele gerechten, het is maar net hoe een bepaald gerecht bereid is en wat erin zit. Droge witte wijn past bijvoorbeeld bij diverse fijne visgerechten, voorgerechten of koude vleesschotels, maar het is ook heerlijk bij kaas.

Hoe koel moet een droge witte wijn geserveerd worden?

Witte wijnen, dus ook een droge witte wijn, worden doorgaans koel geserveerd. Hoe koel hangt vooral af van de kwaliteit van de droge witte wijn. Je moet daarbij rekening houden met hoe koeler de wijn, hoe minder de wijn haar smaak kan prijsgeven. De ideale temperatuur voor droge witte wijn is tussen de 6 en 12 graden Celsius.

Droge witte wijn

In de webshop van De Slijterij aan Huis vind je een ruim aanbod droge witte wijn in alle prijsklassen. Er zijn vele smaakvariaties in wijn, van droog tot zoet, van fris sprankelend licht tot vol en stevig. Dit is niet alleen afhankelijk van de wijnstreek en het klimaat, maar ook de bodem en de verschillende druivenrassen alsmede de manier waarop de wijn gerijpt heeft is van invloed. Geniet van een glas droge witte wijn bij een diner, lekker op een terras of zomers gewoon heerlijk in uw eigen tuin.

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven