Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Droge rode wijn

Droge rode wijnen

Een goed glas rode wijn is volop genieten van het leven en wordt vaak gezien als 'echte' wijn. Wereldwijd wordt meer rode wijn gedronken dan welke andere wijnsoort ook. Bovendien staat van rode wijn vast dat het, mits met mate gedronken, goed is voor de gezondheid. Bijna alle rode wijnen zijn droge rode wijnen. Bij een droge rode wijn is tijdens de gisting bijna alle suiker in de druif vergist, waardoor er vrijwel geen suiker meer in de wijn zit. Bij De Slijterij aan Huis vind je een ruim aanbod rode wijn in alle prijsklassen.

Druiven - grondstof voor wijn

Zonder druiven geen wijn. Het karakter van een wijn ontstaat reeds in de wijngaard. Een druif moet daar de juiste behandeling krijgen zodat alle smaken zich maximaal kunnen ontwikkelen. Rode wijn wordt gemaakt door rijpe druiven te oogsten, te kneuzen, en te laten gisten en weken met schil en pit. Omdat er zit veel tannine (looizuur) in het steeltje zit en de wijn hierdoor wrang van smaak zou kunnen worden, wordt deze verwijderd. Om dezelfde reden is het van belang om de druiven zo zacht mogelijk te persen en de pitjes niet te beschadigen. Met druiven uit een uitzonderlijk goed jaar die veel smaakstoffen en suikers hebben, worden soms steeltjes bij de wekende, gistende massa gedaan. Zo kan de wijn langer bewaard worden. De rode tint van wijn wordt bepaald door onder andere het gebruikte druivenras.

Rode wijn - de perfecte begeleider van vele gerechten

Welke rode wijn goed combineert met welk gerecht is afhankelijk van de wijn en het gerecht. Soepele rode wijnen, bijvoorbeeld van de merlot druif of de pinot noir druif, passen in het algemeen bij meer gerechten dan rode wijnen die veel tannine bevatten. Krachtige rode wijnen met tannine, kunnen vette en koolhydraatrijke gerechten soepeler en smaakrijker maken, terwijl de lichtere rode wijnen zich goed laten combineren met vis of vegetarische gerechten. Vaak is het een ook kwestie van persoonlijke smaak.

De online slijterij bezorgt uw bestelling rode wijn door heel Nederland

Wanneer u uw online rode wijn bestelling plaatst voor 16.00 uur, dan heeft u deze de volgende dag al in huis. Wilt u graag vooruit plannen voor een bijzondere gelegenheid? Bestel dan de rode wijn eenvoudig en ruimschoots op tijd online en kies voor de bezorgdatum waarop u wilt dat uw bestelling rode wijn wordt verstuurd. Zo bent u nooit te laat, wij zorgen voor de rest. De online slijterij is bovendien op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur telefonisch bereikbaar. Wij helpen u graag verder!

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven