Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeDrankgeschenkenChateau Montifaud Grand Cru Heritage Louis Vallet 'L 50'

Chateau de Montifaud Grand Cru Heritage Louis Vallet 'L 50'

DrankgeschenkChateau Montifaud Grand Cru Heritage Louis Vallet 'L 50'

Ter nagedachtenis van Louis Vallet is deze zeer bijzondere Cognac van Chateau Montifaud gemaakt. Een rijping van 50 jaar op het eikenhouten vat maken deze Cognac extreem zacht en vol van smaak. Het neusje van de zalm, zeer gelimiteerd gemaakt. Deze cognac is voor de echte liefhebber en verzamelaar!

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 245,00€ 199,00incl. BTW

Chateau Montifaud Grand Cru Heritage Louis Vallet 'L 50'

Ter nagedachtenis van Louis Vallet is deze zeer bijzondere Cognac van Chateau Montifaud gemaakt. Een rijping van 50 jaar op het eikenhouten vat maken deze Cognac extreem zacht en vol van smaak. Het neusje van de zalm, zeer gelimiteerd gemaakt. 

Jarnac is een plaatsje midden in het Cognac gebied, regio fine champagne, en is de thuisbasis voor Chateau Montifaud. Het begon allemaal in 1837 toen Augustien Vallet in dit dorpje Chateau Montifaud begon. Momenteel is de zesde generatie van dit echte familiebedrijf hier bezig om nog steeds op de authentieke manier Cognac te maken. Chateau Montifaud gebruikt voor zijn Cognac uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden. Deze wijngaarden bevinden zich in de beste percelen van de appelations 'Fine Petite Champagne en Fine Grande Champagne' controlée.

Chateau Montifaud gebruikt voor zijn Cognacs de duivensoorten Colombard en in mindere mate de Folle Blanche. Vanzelfsprekend maakt Chateau Montifaud zijn eigen wijn op traditionele wijze en voor een optimale rijping gebruiken ze het sediment, waarbij absoluut geen anti oxidanten worden toegevoegd! Vroeg in november begint het distilleren van de wijn en dat gaat door tot eind januari, begin februari.

Chateau Montifaud gebruikt vaten van 350 liter die gemaakt zijn van zeer streng geselecteerd Limousin eikenhoud dat minimaal 3 jaar gedroogd heeft. De Kelders zijn een ware schatkamer waar Cognac van diverse leeftijden in ligt, van heel jong tot zeer oud. Bij Chateau Montifaud mengen ze nooit Cognac uit de twee streken, familie tradities zijn erg belangrijk bij Montifaud. 

Ze doen bij Chateau Montifaud echt alles zelf en hebben dan ook een eigen bottelarij op het Chateau. Hier bottelen zij de VS, VSOP, Napoleon en XO. Regelmatig komen er ook speciale bottelingen van diverse jaargangen op de markt. Wanneer er Cognac van Chateau Montifaud gedronken wordt, proeft men de pure traditie!

 
 
Naar boven