Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeCarmenère

Carmenère wijnen bestelt u online bij De Slijterij aan Huis

Carmenère is een druivensoort die oorspronkelijk uit de Médoc regio in het Bordeaux wijngebied in Frankrijk komt. Doordat eind 19e eeuw een groot deel van de druiven verwoest waren door de druifluis, werden in Frankrijk vele druivenrassen op Amerikaanse stammen geënt. Dit is echter niet het geval geweest in Chili waar de Carmenère rond 1850 was geïmporteerd.

Tot aan het begin van de jaren '90 van de 20e eeuw bleef men denken dat de Carmenère was uitgeroeid. Men vond altijd al dat de Chileense Merlot een ietwat wrange bijsmaak had, die niet aan de Merlot toebehoorde. Een Franse oenoloog ging op onderzoek uit en ontdekte het volgende. De Chileense wijnboeren hadden, zonder het zelf te weten, de druiven van de Merlot en de Carmenère gemengd geplant staan, denkende dat het volledig om de Merlot ging. Toen deze Fransman ontdekte dat er in Chili nog steeds Carmenère bestond, begon men deze planten weer te scheiden.

Chili het land van de Carmenère wijnen

Op dit ogenblik is Chili het enige land ter wereld waar de Carmenère nog in groten getale voorkomt. De Chilenen zijn er dan ook trots op om deze wijn als een exclusieve Chileense wijn aan te mogen bieden.

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven