Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Cabernet ( Franc )

Cabernet ( Franc ) wijnen bestelt u online bij De Slijterij aan Huis

De Cabernet Franc is een blauwe druivensoort, waarvan rode wijn wordt gemaakt. De Cabernet Franc is de voorloper van de Cabernet Sauvignon, waardoor ze ook op elkaar lijken. De druif is iets vroeger rijp dan de Cabernet Sauvignon, en verdraagt koude beter waardoor hij goed kan rijpen in wat koudere streken. In de wijnstreek Bordeaux wordt hij dan ook op wat koelere plaatsen verbouwd. Ook heeft hij wat minder harde tannine, waardoor hij milder smaakt.

De Cabernet Franc wordt als een soort verzekering verbouwd, voor het geval de Cabernet Sauvignon niet voldoende uitrijpt. Er zijn maar weinig wijnen die volledig van de Cabernet Franc worden gemaakt. Vaak wordt hij geblend met de Merlot en de Cabernet Sauvignon, bijvoorbeeld in de Bordeauxstreek.

Een groot aantal rode wijnen van de Loire zijn gemaakt met de Cabernet Franc, hoewel dat niet op het etiket wordt vermeld. Inmiddels wordt deze druivensoort overal in de wereld aangeplant. Verder wordt deze druivensoort in de Côtes de Gascogne gebruikt voor rode wijn en rosé wijn.

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

 

Sorteren op: Prijs Meest verkocht Naam

Naar boven