Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeBubbelgeschenkenDom Pérignon | Brut Blanc | Champagne

Dom Pérignon | Brut Blanc | Champagne

Bubbelgeschenk | 1 FlesDom Pérignon | Brut Blanc | Champagne

Dom Pérignon is zonde twijfel, één van de allermooiste Champagne's ter wereld. Daarnaast is het ook de meest beroemde Champagne te wereld, want in bijna elke Hollywood-film zie je deze edele mousserende wijn terugkomen. De smaak is enorm verfijnd en de bubbels zijn zo extreem subtiel dat je er een vergrootglas voor nodig hebt. De fles is echt een unieke uitvoering: 'Een bolle fles met een dunne hals!'

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 199,00incl. BTW
Dit product is helaas niet op voorraad

Dom Pérignon

Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Al vanaf het begin was en is het de meest favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen.

Lady Diana

De wijn van Pierre Pérignon werd al gedronken in Versailles ten tijde van Louis de XIV. In 1961 bezocht John F. Kennedy de Amerikaanse Ambassade in Parijs. Tijdens het diner dronk hij Dom Pérignon Vintage, samen met Charles de Gaulle. In 1981 was Dom Pérignon de champagne van het huwelijk van Lady Diana Spencer en Prince Charles. De magnums Dom Pérignon Vintage 1961 die op die 29e juli werden geserveerd, droegen allen een bijzonder insigne dat speciaal gecreëerd was voor het huwelijk.

Geschiedienis 

Dom Pérignon werd in 1639 geboren in Sainte Menehould in Champagne. In 1668 werd hij als jonge monnik aangesteld als keldermeester van de Abdij van Hautvillers, bij Epernay. Hij zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Het was deze jonge monnik die het huis zijn naam gaf. Omdat hij een hartstochtelijk werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken.

Dom Pérignon was de eerste cuvée de prestige. Dom Pérignon is altijd een vintagechampagne, een millésimé, en wordt alleen in zeer geslaagde jaren geproduceerd.

 
 
Naar boven