Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

HomeBrouwerij de Molen

Verschillende soorten 

Wij hebben verschillende soorten bier van Brouwerij de Molen in onze biergeschenken. Hieronder staan een aantal beschreven. Het aanbod kan, door de kleinschalige productie, door het jaar heen verschillen. 

Heksen & Trollen 

Heksen & Trollen is een Saison, een oude Belgische en Noord-Franse bierstijl. Bij hoge temperaturen gefermenteerd om het pittig en verfrissend te maken. Veel citrus in de smaak, maar met een bittere afdronk.

Hugs & Kisses 

De Molen Hugs & Kisses is een verantwoorde keuze. Een IPA-achtig bier met hoppig karakter maar met slechts 3,5% alcohol.

Hamer & Sikkel 

Hamer & Sikkel van Brouwerij de Molen is een Porter. Dit mooie bier heeft een laag alcoholpercentage (5,2%) waardoor het makkelijk drinkbaar is. Dit donkere bier heeft heerlijke aroma's van koffie, chocolade, koffie en hout. De afdronk heeft een intense bitterheid waar nog lang van nagenoten kan worden. Drink deze Porter bij een temperatuur van acht graden Celsius. Drink dit mooie bier bij vette vis, vleesgerechten of verschillende soorten kazen. 

Hop & Liefde 

Hop & Liefde – De brouwers van de Molen hebben een grote liefde voor hop. En een van hun favorieten is de Citra hop. Deze wordt na de vergisting toegevoegd, wat zorgt voor verfrissende citrus tonen in de smaak. Een makkelijk drinkbaar bier met toch heel veel smaak. Dat is Hop & Liefde.

Vuur & Vlam 

De Vuur & Vlam is een zwaar gehopte India Pale Ale met een bloemig, fruitige neus. Vuur & Vlam heeft een fruitig en granig palet welke gebalanceerd eindigt in een bittere en droge afdronk.

Op & Top 

Brouwerij de Molen OP & Top is een bijzonder bier dat makkelijk te drinken is, de bitter van hop en het zoete van mout maken het bier erg fijn van smaak. Het is een prima dorstlesser en een alternatief voor een pilsener. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 4,5% en is het lekkerste om te drinken bij een temperatuur van zeven graden Celsius. Heerlijk om te drinken bij salades, gevogelte, vis of jonge kazen. 

Brouwerij de Molen

Bij Brouwerij de Molen maken ze, zoals ze het zelf noemen, 'mind blowing craftbeer'. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Dit is absoluut geen pils. Zelfs de term: 'speciaalbier' is te light. De smaken van de bieren van Brouwerij de Molen gaan echt alle kanten op. Van heel zwaar en rijk tot licht en frisfruitig. 

Bodegraven

De Brouwerij de Molen vinden we in Zuid-Holland, in Bodegraven. De brouwerij is gevestigd in en oude molen uit 1697 met de naam: De Arkduif. In 2004 startte Menno Olivier Brouwerij de Molen nadat hij gewerkt had bij verschillende andere gespecialiseerde bierbrouwerijen.

Hemel & Aarde 

Brouwerij de Molen gebruikt voor de bieren veelal opvallende namen, bestaande uit twee woorden, gebaseerd op Nederlandse spreekwoorden en gezegden. Enkele voorbeelden hiervan zijn Hel & Verdoemenis, Heen & Weer, Hemel & Aarde en Vuur & Vlam. Typisch voor de brouwerij zijn de rookbieren.

Amerikaanse brouwerijen

De brouwerij produceert een groot aantal verschillende bieren waarvan het grootste deel maar eenmaal per jaar of zelfs eenmalig wordt gebrouwen. De bierstijlen zijn vooral gebaseerd op de nieuwe stijlvarianten, zoals deze door kleine Amerikaanse brouwerijen ontwikkeld zijn. Dit zie je ook terug bij nieuwe kleine brouwerijen in Scandinavië en België.

Samenwerkingen 

Brouwerij de Molen heeft in een aantal samenwerkingsverbanden met dergelijk nieuwe brouwerijen bieren geproduceerd. Voorbeeld van deze brouwerijen zijn Mikkeller (Denemarken), De Struise Brouwers (België), Haandbryggeriet (Noorwegen) en Närke (Zweden).

Naar boven